
Per 1 oktober voegt Dirkzwager advocaten & notarissen het rechtsgebied Financieel Recht toe aan haar dienstverlening. Voor de uitrol van dit specialisme is Chantal van den Borne-Verheijen aangetrokken. Zij zal zich per 1 oktober aansluiten als associate partner bij Dirkzwager.
Door de toevoeging van het nieuwe specialisme kan Dirkzwager haar huidige en potentiële cliënten bijstaan in het procederen en adviseren op het gebied van Financieel Recht. Bij het procederen gaat het om effectenrecht, wholesale (zakelijke kredietverlening), retail (consumptief krediet), zorgplicht, renteswaps en andere derivaten en class actions. Verder zet Dirkzwager in op een adviserende en begeleidende rol bij financieringstransacties en zekerhedenconstructies, LMA documentation, ISDA Agreements (derivaten), en nieuwe financieringsvormen als crowdfunding en kredietunies. Dirkzwager richt zich hierbij op financiële ondernemingen, (semi) overheidsinstellingen, MKB ondernemers in het hogere segment en class actions voor belangenorganisaties.
Financieringskant van de zaak
Marcel Hielkema, bestuurder-directeur van Dirkzwager advocaten & notarissen: “Met de toenemende complexiteit van zaken die wij voor cliënten mogen behartigen, is het van belang om ook de financieringskant van de zaak goed op het netvlies te hebben. Het specialisme Financieel Recht sluit naadloos aan bij onze grote praktijk op het gebied van fusies & overnames, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en de gezondheidszorg.’
Chantal van den Borne-Verheijen
Chantal van den Borne-Verheijen heeft jarenlange ervaring op voornoemde gebieden van Financieel Recht. Deze ervaring heeft zij opgedaan als partner bij 2BW Advocaten, het advocatenkantoor dat zij samen met twee partners oprichtte in 2007, bij Dirkzwager waar zij als advocaat medewerker werkzaam was en als (senior) bedrijfsjurist bij ING en SNS Bank waar Chantal haar carrière begonnen is. Naast haar nieuwe functie bij Dirkzwager is Chantal actief als gastdocent aan de Radboud Universiteit en heeft ze ‘in house company’ opleidingen gegeven in samenwerking met het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs (CPO) van de Radboud Universiteit te Nijmegen en de OSR Juridische Opleidingen. Momenteel werkt ze als (buiten)promovenda van de Radboud Universiteit aan een promotieonderzoek met als onderwerp ‘Consumentenkredietwetgeving’.