Groenhof beschuldigt SNS ervan de rechter onvolledig te hebben geïnformeerd over de regeling voor de afkoopsom van 750.000 euro die hij meekreeg bij zijn vertrek bij de vastgoedbank eind 2012. In de regeling staat dat SNS de afkoopsom kan terugeisen bij fraude. In dat geval zou de fraude wel binnen een halfjaar bij de rechter aanhangig moeten worden gemaakt.

Afkoopsom

Juli vorig jaar kwam de kortgedingrechter tot het oordeel dat dit niet binnen de overeengekomen termijn was gebeurd. Daardoor verviel het recht van SNS om de afkoopsom terug te claimen. SNS zou nu alsnog proberen het geld terug te halen door er beslag op te leggen. Daarbij zou de bank en verzekeraar de rechtbank onjuist hebben geïnformeerd, op basis waarvan de rechtbank SNS toestemming heeft verleend beslag te leggen op de afkoopsom.

Groenhof deed afgelopen woensdag aangifte, een dag nadat het Openbaar Ministerie had bekendgemaakt de ex-topman en negen andere verdachten te gaan vervolgen wegens fraude bij de vastgoedtak van SNS.

SNS Reaal Holding (SRH) liet zaterdag via een woordvoerder weten niet te kunnen reageren omdat de aangifte nog niet binnen is gekomen.