
Darryl Button, de CFO van Aegon, vertrekt per 1 december bij de verzekeraar. Button keert met zijn gezin terug naar de Verenigde Staten. Na 17 jaar gaat hij voor een carrière buiten Aegon.
De vertrekkende financieel topman benadrukt dat zijn Aegon-exit geen zakelijke beslissing was, maar een privékwestie is. ‘Dit is een moeilijke beslissing, maar het is in het belang van mijn familie.’ De Canadees vertrekt met zijn gezin naar de Verenigde Staten. Button werkte sinds 1999 bij Aegon en werd in mei 2013 benoemd tot de opvolger van Jan Nooitgedagt.
Zie ook: Hoge bonussen voor top Aegon
Op zoek naar de beste kandidaat
Aegon hield rekening met een eventuele terugkeer naar Noord-Amerika, laat woordvoerster Debora de Laaf weten. ‘Hij heeft vier jaar in Nederland geweest en heeft er nu voor gekozen om met zijn familie terug te keren naar de Verenigde Staten.’ De Laaf geeft verder aan dat Aegon bezig is met een selectieprocedure in nauwe samenwerking met de Supervisory Board. ‘Er wordt zowel binnen als buiten Aegon gezocht. We zijn op zoek naar de beste kandidaat,’ aldus de woordvoerster.
ING-analist: ‘Vertrek Button kan vragen oproepen bij beleggers’
Het vertrek van Button kan volgens analist Albert Ploegh van ING vragen oproepen bij beleggers, voorafgaand aan een herziening van de economische aannames en een beleggersdag in december. CEO Alex Wynaents benadrukte onlangs dat er geen enkele relatie bestaat met deze geplande evenementen. ‘Button vertrekt niet om zakelijke maar om persoonlijke redenen vertrekt, omdat hij met zijn gezin naar de Verenigde Staten wil terugkeren.’ Ploegh denkt dat de opvolging van de CFO de boodschap van de verzekeraar wel zal bemoeilijken, als tijdens de beleggersdag een update wordt verwacht van het plan uit januari om kapitaal aan te wenden voor nieuwe doelen.
Wynaendts wil echter duidelijk de voorspelbaarheid van de resultaten verhogen na de negatieve koersreactie op tegenvallende kwartaalcijfers eerder dit jaar, stelt Ploegh. De analist verwacht dat Aegon in december meer details zal geven over het vermogen van de Amerikaanse tak om kapitaal te genereren. Ploegh: ‘Daar zullen beleggers mee geholpen zijn, omdat dit de belangrijkste bron is voor het dividend van de verzekeraar.’