
CFO’s willen hun medewerkers in de financiële sector meer salaris bieden om ze binnenboord te houden. Door de vrees vacatures niet tijdig in te kunnen vullen, kunnen topmedewerkers een fikse salarisverhoging verwachten.
Het gros van de Nederlandse CFO’s is bang dat hun toppers op de werkvloer het komende jaar het bedrijf zullen verlaten voor een andere uitdaging. Door de sterke competitie op de markt zijn de CFO’s zich ervan bewust dat ze hun topmedewerkers met aantrekkelijke salarissen moeten weten te binden aan het bedrijf. Hun prestaties kunnen namelijk het verschil maken.
Zie ook: Schaarser wordend financieel personeel krijgt meer salaris
Dit blijkt uit een onderzoek van recruitmentorganisatie Robert Half onder CFO’s. De bedrijfsprestaties (54 procent), het economisch klimaat (39 procent) en bedrijfsuitbreiding (22 procent) zijn de voornaamste factoren om te bepalen of er ruimte is voor loonsverhogingen binnen het bedrijf. Met de aantrekkende economie ziet 37 procent van de CFO’s ruimte voor stijgende lonen. Mkb-medewerkers mogen een gemiddelde verhoging verwachten van 5,2 procent. Financieel directeuren van grote bedrijven verwachten hun personeel een stijging te bieden van gemiddeld 5,7 procent.
Bonussen met mate
Bonussen zien ze ook als een middel om medewerkers langer aan zich te binden. Bijna 90 procent van de CFO’s wil daar ook gebruik van maken. Opvallend genoeg zijn ze niet snel geneigd om extreem hoge bonussen uit te keren om hun toppers binnenboord te houden én te motiveren.
Open vacatures
De financieel directeuren zijn ook bang om hun vacatures niet tijdig in te kunnen vullen. De voornaamste reden hiervoor is een tekort aan technische niche-experts (31 procent) en meer
vraag dan aanbod van kandidaten (28 procent). Traditioneel gezien is er veel behoefte aan boekhoudkundige profielen, maar er is ook een duidelijke stijging in de vraag naar controllers.