
Witteveen Mode is failliet verklaard vanwege een te hoge belastingschuld. De swap met ABN AMRO bleek in de kwestie te laat om de modeketen te redden.
De 98 winkels, waarvan zeker negen in de provincie Utrecht met het hoofdkantoor in Zeist, gaan vermoedelijk niet meer open vandaag. Dat bevestigt een woordvoerder van ABN AMRO tegenover De Telegraaf.
Zie ook: ‘Zonder aanpassings- of innovatievermogen heb je geen licentie meer om te bestaan’
De huisbank had de schuld van het modebedrijf reeds omgezet in een gedeeld eigenaarschap. Uit de jaarrekening van 2015 blijkt dat Witteveen Mode dat jaar al een totale bankschuld van 10 miljoen euro had. Ook werd toen een verlies van bijna 900.000 euro gerapporteerd.
Debt-equity swap met ABN AMRO te laat voor Witteveen Mode
De debt-equity swap met ABN AMRO mocht volgens Arnoud Griffioen (AG Financial Management) niet baten.
Debt-equity swap met ABN AMRO kan faillissement van Witteveen Mode keten niet voorkomen https://t.co/T4K9Klz4QJ #witteveen #faillissement pic.twitter.com/BW7m4455CE
— Arnoud Griffioen (@arnoudgriffioen) 26 juli 2017
Witteveen Mode werd echter alsnog failliet verklaard voordat de transactie administratief afgerond kon worden. De Belastingdienst vroeg het faillissement van Witteveen Mode aan omdat het bedrijf zich niet zou houden aan een betalingsregeling.
Het faillissement van de moderetailer raakt ongeveer 400 werknemers.