Een deel van de aandeelhouders vindt de beloning buitensporig en niet te rechtvaardigen. Voorstanders wijzen juist op het succes van Tesla, dat nauw verbonden is met boegbeeld en medeoprichter Musk. Hij kan met afstand de bestbetaalde topman bij een beursgenoteerd bedrijf worden als hij alle doelstellingen haalt.

Het idee: Musk moet zijn toekomst aan bedrijf verbinden

Het idee achter de bonus is dat Musk zijn toekomst aan het bedrijf verbindt, en zijn aandacht niet te veel richt op zijn andere ondernemingen, zoals ruimtevaartbedrijf SpaceX. Hij ontvangt de komende tien jaar ook geen basissalaris. Tesla maakte niet bekend wat de stemverhouding tijdens de vergadering was.

Lees ook
Musk wordt bestbetaalde topman bij beursgenoteerd bedrijf
Management: de Mozes-methode als inspiratiebron voor Elon Musk