
Omgaan met verandering, daar gaat het nieuwe managementboek ‘Perspectieven op verandering’ over dat onder redactie van hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Jaap Boonstra (Esade Business School in Barcelona en Vienna University for Business and Economics in Wenen) is geschreven.
Aanlokkelijke koers uitzetten in dynamische omgeving
In het nieuwe managementboek hebben Jaap Boonstra, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Léon de Caluwé, Rob van Es, Deanne den Hartog, Hans Vermaak, Henk W. Volberda, André Wierdsma – allen vooraanstaande experts in organisatieverandering – hun inzichten gebundeld. Ze schetsen een rijk beeld op van dynamiek in organisaties en hoe je een aanlokkelijke koers uitzet in een dynamische omgeving. Een scala van veranderstrategieën en interventies komt aan bod. Omgaan met weerstand en creëren van draagvlak worden evenwichtig belicht. Er worden handvatten aangereikt hoe er samen met anderen succesvol veranderd kan worden.
Reflecteren op eigen rol en leren van veranderingen
In acht hoofdstukken worden de volgende fasen van een veranderingsproces beschreven: het in kaart brengen van de huidige situatie, koers zoeken voor verandering, veranderstrategieën kiezen, interventies afwegen, draagvlak creëren, weerstand hanteren, en evalueren van de verandering om daarvan te leren. Met behulp van dit boek kunnen veranderaars reflecteren op hun eigen rol in het proces en leren van de veranderingen waarin ze actief zijn.
Hulp met kiezen van doordachte veranderaanpak
Iedereen die werkt, krijgt te maken met verandering. Omgaan met veranderingen heeft daarom veel belangstelling van professionals, leidinggevenden en managers. Toch behalen veel veranderingen in organisaties niet het gewenste resultaat. Perspectieven op veranderen ondersteunt professionals met praktische inzichten over het veranderen van de organisatie. Het helpt met het kiezen van een doordachte veranderaanpak zodat er flexibel ingespeeld kan worden op omgevingseisen.
Lees ook:
Hoe kan een CFO voor een snelle cultuurverandering zorgen?
Leiderschap: wat is dat eigenlijk?