Veel aandeelhouders van Unilever zijn kritisch over de flinke loonsverhoging van de top van het bedrijf. Ruim een derde (35,81 procent) van de vertegenwoordigde beleggers op de aandeelhoudersvergadering stemde tegen.

De loonsverhoging werd ondanks het verzet dus goedgekeurd. Unilever liet wel weten voor de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar het oor te luister te leggen bij investeerders over het beloningsbeleid. Ook alle andere stempunten over onder meer een aantal herbenoemingen kregen groen licht.

Topman kan maximaal 13,7 miljoen euro gaan verdienen

Beleggersbelangenvereniging VEB zette eerder al vraagtekens bij het voorgestelde beloningsbeleid. ,,Niet alleen gaat het basissalaris omhoog, er zit ook een vermenigvuldigingsfactor ingebouwd voor de lange termijnbonus. Als het bedrijf goed presteert kan die verdrievoudigen”, zei een woordvoerder.

Topman Paul Polman kan maximaal 13,7 miljoen euro gaan verdienen. Dat was vorig jaar nog 11,6 miljoen euro.

Lees ook
Erepenning voor groenste CEO van Nederland (Paul Polman)
VEB kritisch over beloning topman Unilever (en eist uitleg)