Financials maken zich op voor weer een week met een gestage stroom aan bedrijfsresultaten. Vooral op dinsdag en woensdag opent een flink aantal op Beursplein 5 genoteerde bedrijven de boeken over de afgelopen verslagperiode.

De technologiesector weet de aandacht weer op zich gericht. Oprichter en vertrekkend voorzitter Morris Chang van chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) zei in zakenkrant Financial Times zich grote zorgen te maken over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Het handelsdispuut tussen de twee grootmachten zou de bevoorradingsketen voor technologiegigant Apple kunnen verstoren. TSMC is een van de grootste leveranciers aan technologiegigant Apple en een belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML.

Woensdag staat op het Damrak onder meer de presentatie van de cijfers van zwaargewicht Ahold Delhaize op het programma.

Woensdag met afstand drukste dag met cijfers

Wat cijferpresentaties betreft is woensdag met afstand de drukste dag van de handelsweek. Dan staan op het Damrak zwaargewichten als Ahold Delhaize, ING, Aperam, Boskalis, SBM Offshore en Wolters Kluwer op de rol. Dan zijn PostNL, DSM en Vastned al klaar, die staan voor dinsdag. Vrijdag volgt nog staalconcern ArcelorMittal.

Overigens wordt ook op 10 mei gewoon gehandeld. De volumes zullen waarschijnlijk wel veel lager zijn dan normaal, vanwege Hemelvaart.

Cijfers over industrie

De buitenlandse bedrijvenagenda is wat minder gevuld dan de afgelopen weken. Na het recente cijfergeweld van Apple en Facebook is het nu onder meer de beurt aan Deutsche post, Zalando, Liberty Global, Nivea-maker Beiersdorf, Walt Disney en Siemens. Op macro-economisch vlak staan er cijfers over onder meer de industrie in Duitsland, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten in de planning, evenals een Amerikaans inflatiecijfer en een Brits rentebesluit.

Lees ook
Musk noemt vragen analisten over dieprode kwartaalcijfers Tesla saai en niet cool
Het hele verhaal achter de cijfers (kijk verder dan alleen financiële data)