
Rekening houden met psychologische factoren
Organisaties en overheden zijn er in toenemende mate van doordrongen dat ze bij het bepalen van
een strategie niet alleen rekening moeten houden met economische factoren, maar ook met
psychologische factoren die van invloed zijn op het keuzegedrag.
Onderzoeken hoe mensen beslissingen maken onder onzekere omstandigheden
Van de Kuilen gaat onderzoeken hoe mensen beslissingen maken onder onzekere omstandigheden. Hij zal zich vooral richten op de economische en psychologische factoren die ten grondslag liggen aan individueel keuzegedrag onder dergelijke omstandigheden. Het uiteindelijke doel van zijn onderzoek is het verbeteren van het voorspellende vermogen van economische modellen met betrekking tot individueel keuzegedrag onder onzekerheid.
Bijdrage aan het onderwijs
Gijs van de Kuilen zal cursussen ontwikkelen en geven in de onderwijsprogramma’s van de bachelor Liberal Arts en in de Behavioral Economics track van de master Economics. Recente inzichten en ontwikkelingen op het gebied van individuele besluitvorming onder onzekerheid zullen zoveel mogelijk in de cursussen worden verwerkt.
Dissertatie ‘The Economic Measurement of Psychological Risk Attitudes’
Gijs van de Kuilen studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Otago, Nieuw Zeeland. Hij in promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op de dissertatie ‘The Economic Measurement of Psychological Risk Attitudes’. Sinds 2007 is hij verbonden aan het departement Economie van Tilburg University. In 2010 ontving hij een VENI beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), gevolgd door een VIDI beurs in 2014 voor het doen van onderzoek naar de economische en psychologische factoren die ten grondslag liggen aan irrationeel keuzegedrag.
Lees ook:
Wat is risicoleiderschap?
Stephan Hollander nieuwe hoogleraar Financial Accounting (Tilburg)
Geef een reactie