
In vrijwel alle organisaties vinden veranderingen plaats met als doel de organisatie en haar medewerkers beter te laten functioneren, zodat de organisatiedoelstellingen worden gerealiseerd. Maar succesvol veranderen gaat niet vanzelf.
Het boek VeranderCanvas, ontwikkeld door Ten Have Change Management, helpt om doordacht te werken aan organisatieverandering. Doordacht veranderen begint met een noodzaak of ambitie én een beeld van de resultaten die de verandering op moet leveren. Vervolgens wordt op gestructureerde wijze gewerkt aan het bereiken van die resultaten. Het stellen van een diagnose is cruciaal: ‘Waar staat de organisatie ten aanzien van de verandering?’. Pas als die vraag is beantwoord, kan worden bepaald aan welke onderwerpen moet worden gewerkt om de verandering succesvol te realiseren.
Diagnose aan de hand van veranderdiagnose
Het zwaartepunt van het VeranderCanvas ligt daarom op het stellen van een diagnose aan de hand van het Veranderkrachtmodel. Het VeranderCanvas neemt je mee in de dynamische wereld van verandermanagement.. Op praktische wijze, ondersteund met aansprekende voorbeelden, worden alle facetten van het werken aan verandering systematisch doorlopen en wordt op basis van de diagnose inzichtelijk gemaakt welke onderdelen aandacht behoeven bij het ontwerpen en implementeren van de verandering.
Download hier een preview van het boek.
Over de auteurs
VeranderCanvas staat onder redactie van Anne-Bregje Huijsmans, Lisa van Rossum, Sjoerd Segijn, Kim Grinwis en Wouter ten Have; zij zijn allen werkzaam als adviseur bij Ten Have Change Management, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in verandermanagement. Met dit boek en de ontwikkeling van het VeranderCanvas willen zij bijdragen aan de toegankelijkheid en toepasbaarheid van de kennis en inzichten uit het vak verandermanagement
Algemene informatie
Titel: VeranderCanvas
Auteurs: Ten Have Change Management
ISBN: 9789462762084
Prijs: € 29,50
Uitgever: Management Impact (onderdeel van Vakmedianet)
Lees ook
Checklist: is je organisatie klaar voor verandering?
Veranderen is vooral ver’ik’ken