
De vorig jaar ontslagen financieel directeur van de Volksbank, Pieter Veuger, heeft geen recht op een miljoenencompensatie van het financiële concern achter merken als SNS en RegioBank.
Hij had een ontslagvergoeding geëist van 2,8 miljoen euro, omdat hij ten onrechte zou zijn ontslagen. Maar de rechter in Utrecht gaat niet mee in zijn betoog en heeft de eis afgewezen.
Over het gedwongen vertrek van Veuger is al langer juridisch gesteggel. Eerder dit jaar besliste het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden nog dat de Volksbank langer loon moest doorbetalen aan Veuger. Volgens het hof waren er rond het ontslag namelijk zaken fout gegaan.
Lees ook: Ontslagen directeur de Volksbank eist miljoenencompensatie
Het valt allemaal wel mee
Dat Veuger bot vangt in de bodemprocedure waarin hij zijn miljoenenclaim neerlegde, komt onder meer omdat de rechter vindt dat het allemaal wel meevalt met de herhaalde pesterijen waarvan Veuger naar eigen zeggen slachtoffer was. Ook het verwijt van Veuger dat hij zou zijn gechanteerd, is volgens de rechter ongegrond.
Lees ook: RvC de Volksbank schuift Pieter Veuger naar voren als nieuwe CFO
Maar een paar maanden in dienst
Het ontslag van Veuger kwam vorig jaar op een moment dat hij pas een aantal maanden in dienst was. Later vertrokken meer hoge functionarissen bij de bank vanwege meningsverschillen over de gang van zaken, het te voeren beleid en de te volgen koers. De onrust bij de Volksbank ligt gevoelig, omdat de bank nog altijd in staatshanden is. Volgens een onafhankelijk onderzoek dat de bank liet doen, zouden de verstoorde verhoudingen aan de top zijn ontstaan door misverstanden over de precieze taken van directeuren. Die spanningen zouden incidenteel tot onderling pestgedrag hebben geleid.
Lees ook
- Inclusie loont: bedrijven met diversiteitsbeleid financieel sterker
- Cybercriminaliteit, personeels- en continuïteitsrisico’s grootste uitdagingen voor Nederlands bedrijfsleven
- Stappenplan dubbele materialiteit: aan de slag met CSRD-rapportage
- Alliander wint laatste editie Kristalprijs
- ABN AMRO, ABP, Atradius, ING, NN, PFZW of Rabobank krijgt rechtszaak Milieudefensie om de oren